مشاور فرهنگي رئيس جمهور بالارفتن کيفيت و سرعت انجام مصاحبههاي تاريخ شفاهي درسال آينده را يکي از وظايف مهم پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملي دانست و افزود : يکي از کارهاي مهم در تدوين تاريخ گردآوري خاطرات، اطلاعات و تجارب کساني است که هر کدام در يکي از عرصههاي اجتماعي نقش مهمي داشتهاند که اين فعاليت ميتواند به روشن شدن ابعاد غير شفاف تاريخ کمک ميکند.
اشعري به فعاليت سازمان اسناد و کتابخانه ملي در داخل و خارج کشورمان براي گردآوري خاطرات افراد مؤثر در تاريخ معاصر اشاره کرد و افزود: با انتشار کتاب مصاحبه تاريخ شفاهي مرحوم بيگدلي ،شروع مجددي براي توليد مکتوب اين مصاحبه ها توسط سازمان اسناد وکتابخانه ملي انجام شده است.
اشعري همزماني رونمايي از اين کتاب و ايام دهه فجر را تقارن خوبي دانست و از خانواده مرحوم بيگدلي براي همکاري در تدوين اين خاطرات قدرداني کرد.
مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران نيز در اين مراسم ارزش مرحوم بيگدلي را تشخيص حقيقت در زمان مناسب دانست و افزود: تجربه تاريخي مرحوم بيگدلي متعلق به دوراني است که شوروي سابق مهد آزاديخواهي و محل رجوع آزاديخواهان بود و به اين سبب بازگشت دوباره ايشان به ريشهها و سنتهاي خودمان درسي براي امروز نيز هست.
عباس سليمي نمين با اشاره به اينکه مرحوم بيگدلي با خاطراتش سعي کرد چراغ راه آيندگان باشد افزود: حتماً در آينده نيز خاطراتي از افرادي خواهيم داشت که به طيف ديگري براي سعادت رو کردهاند و همه بايد بدانيم تنها راه سعادت ملت بازگشت به خويشتن و ريشه هاي فرهنگي خودمان است.
عموزاده مرحوم غلامحسين بيگدلي نيز در اين مراسم به مرور کوتاهي بر زندگي آن مرحوم پرداخت و گفت: پروفسور بيگدلي در طول زندگي خود بيش از 20 کتاب و 500 مقاله منتشر کرد و در سال 1358 پس از 33 سال دوري از وطن و حضور در شوروي که سالهاي زيادي از آن را به دليل انتقادي ساده در زندان هاي سيبري گذارند با وقوع انقلاب اسلامي به کشورمان بازگشت.
محمدرضا بيگدلي افزود: پروفسور بيگدلي \"ترجمه نامه حضرت امام(ره) به گورباچف در سال 1367\" را يکي از مهمترين اتفاقات دوران زندگي خود ميدانست و همواره از جهانبيني و آيندهبيني امام راحل به عنوان يکي از شگفتيهاي زندگي خود ياد ميکرد.
در پايان اين مراسم نيز تاج الملوک بيگدلي با امضاي نسخهاي از کتاب \"از کاخهاي شاه تا زندانهاي سيبري \" از مجموعه کتابهاي تاريخ شفاهي ايران آن را به عنوان يادبود به کتابخانه ملي اهدا کرد ./118
انتهای پیام/